Gå til sbm.no

Konfirmasjon:

Gi en varig gave

Fond er en perfekt gave som varer og vokser over tid og passer til alle anledninger. Til konfirmasjon, dåp, bursdag og bryllup.

– Skal du spare langsiktig er det mer lønnsomt å spare i fond enn tradisjonell banksparing, sier Autorisert finansiell rådgiver i Sparebanken Møre i Langevåg, Andor Albertsen om bankens gavetips til både dåp, konfirmasjon, bryllup og andre anledninger. 

De fleste ønsker pengegave

De fleste unge i dag har mer enn nok av klær, elektronikk og andre materielle ting.

– Spør du konfirmantene om hva de ønsker seg i gave, er det penger de aller fleste vil svare. Det er selvsagt ingenting i veien for å gi penger i gave, men hvis du ønsker å gi en gave som skal vare og vokse over tid, så bør du tenke fond. Du kan opprette fast spareavtale som gave eller gi et engangsbeløp, forklarer Andor. 

Andor Albertsen, Autorisert finansiell rådgiver i Sparebanken Møre i Langevåg, anbefaler fond i gave til både dåp, konfirmasjon og bryllup. FOTO: Tony Hall

Slik gjør du det

For å benytte denne tjenesten må den som skal motta gaven være fondskunde i Sparebanken Møre. I tillegg må du som giver få tilsendt fondskontnummer og KID fra mottaker, slik at gaven kommer trygt fram. Den som skal gi fond i gave behøver ikke å være kunde i Sparebanken Møre.

Det er enkelt å bli fondskunde på Sparebanken Møres nettsider. Der kan du også lese mer om vårt gavefond Norne Aksje. Er du usikker på om en slik gave passer for deg er det bare å ta kontakt med banken og snakke med en av rådgiverne.

Solid fond 

– For å gjøre det så enkelt som mulig å gi fond i gave, har vi valgt Norne Aksje som vårt gavefond. Dette er et solid og vedlikeholdsfritt fond med flere underliggende fond som har hatt stabil vekst over lang tid. Hvis du oppretter fast sparing og dermed sprer sparingen over tid minimeres også risiko for tap. Svingningene i markedet utjevnes. Pengene som investeres kan tas ut når mottaker vil, men fondssparing er som sagt ofte mer lønnsomt om du sparer langsiktig, avslutter Andor.

Les mer om hvordan du gir fond i gave

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi