Gå til sbm.no

SMÅSPAR

Spar nesten uten å merke det

Har du tenkt at du burde ha en ekstra bankkonto? En bufferkonto der pengene ikke skal gå til boliglån, bil, mat, ting og klær til familien – men en sparekonto der familien sammen kan bestemme hva pengene skal brukes til?

En slik konto ønsket jeg meg. Et alternativ var selvfølgelig å opprette en månedlig spareavtale. Det har jeg allerede til regningskontoen og til en bufferkonto for uforutsette utgifter. Men, det ville blitt en forutsigbar sparing der jeg visste hvor mye jeg sparte månedlig og hvor mye jeg sparte på et år. Litt kjedelig? Så oppdaget jeg Småspar.

Småspar enkelt forklart
Med Småspar inngår du en avtale om å spare et lite beløp hver gang du drar kortet ditt. Beløpet går rett inn på sparekontoen som du har knyttet til Småspar-avtalen.

Det jeg liker best med Småspar er at jeg ikke vet hvor mye jeg sparer i måneden. Jeg har i tillegg skjult kontoen i mobilbanken og på den måte prøver jeg å «glemme» den. Men av og til blir nysgjerrigheten for stor og jeg må ta en liten sjekk for å se hvor stort beløpet har blitt. En ting er sikkert – jeg sparer mer enn jeg ville gjort med en vanlig spareavtale.

Til sommeren er det tid for familieråd der vi skal bestemme hva vi skal bruke pengene til, og jeg gleder meg allerede.


Hilsen Småsparentusiast


Dette er småspar

Det er tre forskjellige måter du kan spare på hver gang du bruker kortet:

  • Fast beløp per gang. Du sparer et fast kronebeløp hver gang du trekker kortet.
  • Fast prosentandel. Du sparer en prosentsats av beløpet du betaler
  • Avrunding. Kjøpesummen rundes opp til nærmeste 10, 50 eller 100 kroner

Minibankuttak teller ikke og gjelder heller ikke bruk av kredittkort. Du både oppretter, endrer og avslutter sparingen i nett eller mobilbank.

Bruker du kortbetaling svært ofte, kan du begrense sparingen for eksempel til et maks antall transaksjoner eller et maks sparebeløp per dag. Gjennomsnittlig foretar vi 400 korttransaksjoner årlig.

Så mye sparer du

Med Småspar sparer du etter "mange bekker små"-prinsippet. I tabellen under kan du se noen eksempler på hva du kan spare på ett år med en Småsparavtale.

Antall transaksjoner månedlig: 15, 25 og 50
Sparebeløp pr betaling: 2, 5, 10, 20 og 30 kroner

Småspar-tabell.jpg


Flere artikler i kategorien Privatøkonomi