Gå til sbm.no

Sommerferien 2023

Ta alltid med to kort på ferietur

Oppbevarer du kortene hver for seg har du ett kort tilgjengelig om lommeboka blir borte.

De fleste av oss pleier å legge igjen kredittkortet på hotellet og betaler for måltid, opplevelser og shopping med bankkortet. Slik du gjør når du er hjemme. Det smarteste er å gjøre det omvendt.

Hvorfor det er smartest å bruke Mastercard? 

  • Du unngår å få kontoen din tappet om du blir utsatt for svindel. Brukskontoen er dine penger. Kredittkortet er bankens penger.
  • Du har bedre klagemuligheter og raskere løsningsvei om du blir svindlet eller har gjort et dårlig kjøp. 
  • Fordelen med kredittkortet er at du ennå ikke har betalt fra egen lommebok. Gjennom finansavtaleloven har du bedre rettigheter ved kredittkortkjøp.
  • Gratis kontantuttak i utlandet. Bruker du Mastercard når du tar ut kontanter i minibanker i utlandet, påløper ikke gebyr.
  • Gratis å bruke kortet når du handler. Med mindre det er en unormalt lang ferie, slipper du unna rentekostnader så lenge du betaler tilbake pengene etter hjemkomst.
  • Du slippe å betale egenandel på leiebilforsikringen. Har du uhell med leiebilen dekkes egenandelen med inntil 12.000 kroner.

Alltid to kort på reise
Skulle du miste et kort eller bli frastjålet lommeboken, er det praktisk å ha et annet kort i bakhånd. Det kan fort bli styr å få tak i kontanter til resten av ferien om du plutselig står der, uten kort og kanskje litt forfjamset. Ta med både bankkort og kredittkort og oppbevarer de på forskjellige sted. Da er du på den sikre siden.

Betal fakturaen ved forfall
Betaler du med Mastercard har du hele tiden full oversikt og kontroll over forbruk i nett- og mobilbank. En av fordelene med Mastercard er at du enkelt kan overføre penger mellom kort og konto, eller betale inn ekstra når det måtte passe deg. Betaler du kredittkortfakturaen ved forfall slipper du også å betale renter og unngår å gå på en kredittkortsmell.

God sommer og god tur!


Les mer og finn ut hvilket Mastercard som passer best for deg. 

Kortet kan du bestille i nett- eller mobilbank.

Eksempel på kostnader ved bruk av kreditten:
Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt beløp 16.518 kr.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi