Gå til sbm.no

Ferieklar?

Tips på turen

Med mobilen og et par kort i bagasjen takler du det meste, - men det kan være smart å ta med noen gode tips på veien.

Mobilbank og kortbruk 

  • Velg ALLTID lokal valuta når du betaler med kort i utlandet - også i Norden. Da får du bedre kurs og sparer noen kroner. Betaler du i norske kroner, koster det deg som regel 2–10 % mer
  • Ta alltid med to kort på reise. Oppbevarer du kortene hver for seg har du ett kort tilgjengelig om lommeboka blir borte
  • Betal med Mastercardet ditt. Da får du kontrollert at beløpet stemmer før du betaler kredittkortfakturaen
  • Betaler du med Mastercard har du flere rettigheter ved klage, - det er enklere å få tilbake penger ved reklamasjon og du slipper at kontoen din blir tømt ved en eventuell svindel
  • Betaler du minst halvparten av reisekostnadene med Mastercard har du automatisk reiseforsikring
  • Sperre kort; blir kortet stjålet eller kommer på avveie kan du selv sperre kortet i mobilbanken
  • Regionsperre; husk å tilpasse regionsperren i forhold til reisemål – som du fikser selv enkelt i mobilbanken
  • Last ned BankID-appen – da slipper du å ta med deg kodebrikken på tur - men husk å aktivere appen
Ta alltid med to kort på reise og oppbevar dem hver for seg.

Kontanter
I utenlandske minibanker og betalingsterminaler kan du få valget mellom "conversion" og "no conversion".  Velg "no conversion" som betyr at du ikke vil ha omregning til norske kroner. Velg alltid lokal valuta. Ikke norske kroner.

Reiseforsikring
Reiseforsikringen du får gjennom ditt Mastercard gjelder som sagt hvis minst halvparten av transportkostnadene er betalt med kortet. En helårs reiseforsikring gjelder fra du går ut døren hjemme. Denne forsikringen kan du enkelt kjøpe i mobilbanken med dekning for bare deg selv eller for hele familien. 

Valutakurser
En svak krone betyr at du får mindre for pengene når du drar til utlandet, - og varer som vi importerer blir dyrere. Det er derfor lurt å benytte en valutakalkulator når du handler i utlandet slik du får en realistisk pris i norske kroner. Valutakalkulator finner du på våre nettsider her.

Det er lurt å benytte en valutakalkulator når du handler i utlandet slik du får en realistisk pris omgjort til norske kroner.

Bilferie i Europa?
Skal du ut å kjøre bil i Europa i ferien trenger du «grønt kort» til bilen. Grønt kort er et internasjonalt forsikringskort som bekrefter at du har gyldig ansvarsforsikring på bilen. Har du kjøpt bilforsikring hos oss kan du bestille dette selv i mobil- og nettbank. I mobilbanken velger du forsikring og bilforsikringen din. Ved å scrolle ned på siden finner du bestill Grønt kort. 

Skru av varslinger
Mange av oss har flere digitale jobbløsninger som har varsling. Da kan det være lurt å gå gjennom app-listen på mobilen, Ipaden og andre enheter du skal bruke, og skru av alle varslinger.

Behov for mer data i sommer
Ferie betyr gjerne mer bruk av mobildata. Vurder derfor om du bør oppgradere datapakken din, eller kjøp ekstra datapakke. Sjekk med mobiloperatøren din hvilke tilbud de har for kjøp av ekstra data til en rimelig pris i sommermånedene. 

Bilforsikring og grønt kort fikser du i mobilen.

LoungeKey
Skal du ut å fly i sommer? Har du Møre Mastercard Ekstra eller Pluss, har du via din LoungeKey adgang til lounger over hele verden. Les mer her.

Svindlerne tar ikke ferie
Svindlerne benytter seg av at bedrifter har lavere bemanning og kanskje flere vikarer i jobb. Det vet de å benytte seg av. I tillegg senker kanskje vi som er på ferie «guarden» og blir mindre oppmerksomme på svindelforsøk. Om den som ringer eller tar kontakt på annen måte virker aldri så profesjonell, stopp opp og tenk. Det kan faktisk være en svindler som ringer. 

Her kan du lese mer om de vanligste svindelmetodene.  

Her finner informasjon om de mest etterspurte tjenestene hos Kundeservice.

Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig god sommer!

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi