Gå til sbm.no
Amalie Nordstrand fra Folkestad i Volda.Amalie Nordstrand fra Folkestad i Volda var 16 år gammel da hun fikk sin første bil som hun kunne øvelseskjøre med. På selveste 18-årsdagen fikk hun lappen. Siden har hun kjørt skadefritt.

Bilforsikring

Kjør pent og få betalt

I fem år kjørte Amalie skadefritt. Det ga fem tusen kroner rett på konto.

– Helt supert. Jeg hadde nesten glemt den delen av forsikringsavtalen. Alltid kjekt å få penger, ler Amalie Nordstrand (23) fra Folkestad i Volda.

Belønnes
Belønningen fra Sparebanken Møre er et resultat av at banken ønsker å oppfordre unge sjåfører til å kjøre trygt og sikkert. Kjøper du bilforsikring gjennom banken belønnes du med 5000 kroner for å kjøre skadefritt i fem år etter at du tegnet forsikringen. Eneste kravet er at du kjøper bilforsikring før du fyller 23 år.

Trives bak rattet
Amalie liker å kjøre bil og kjører mye bil når hun ikke kokkelerer på kjøkkenet ombord i Hurtigruten hvor hun har arbeidsplassen sin.

– Jeg jobber turnus, så i friperiodene mine er jeg veldig mye på farten og bak rattet i det som nå er min tredje bil, forteller en blid og hyggelig 23-åring.

16 år og bil
16 år gammel fikk hun sin første bil som hun kunne øvelseskjøre med. På selveste 18-årsdagen fikk hun lappen. Siden har hun kjørt skadefritt.

Overrepresentert
Aldersgruppen 18-23 år er overrepresentert når det gjelder uhell og skader i trafikken. Derfor må de også betale en høyere pris på forsikringen. Kjøper du bilforsikringen gjennom Sparebanken Møre får du imidlertid en startbonus på 50 prosent på din første bilforsikring. Banken samarbeider med Eika Forsikring som er en av markedets beste på bilbonus. Og kjører du skadefritt de fem første årene får du altså 5000 kroner tilbakebetalt.

– Veldig greit å få noe tilbake også. Pengene stod på konto uten at jeg løftet en finger. De fem tusen kronene kom som en kjærkommen og gledelig «bonus», forteller Amalie Nordstrand.

Her kan du lese mer om Sparebanken Møres bilforsikring.

Erfaring  
Mange av oss husker kanskje fortsatt den dagen vi stod med lappen i hånden, og den smått utrolige frihetsfølelsen av å kunne kjøre helt alene uten en ledsager i bilen. Men tolker man statistikken om aldersgrupper, trafikkulykker og -uhell, så synes erfaring i tillegg til grundig opplæring, å være viktig for mange unge for å bli trygge og gode sjåfører.

Vær fokusert
– Jeg synes kjøringen har gått veldig greit helt siden jeg fikk lappen. Det handler om å være konsentrert, fokusert, ikke utfordre skjebnen, men bruke hodet og tenke sikkerhet og sikkerhetsmarginer, mener Amalie som forteller at hun heller ikke har vært i nærheten av noen nesten-uhell så langt.

Flere artikler i kategorien Ung og økonomi