Gå til sbm.no
Cecilie Bjørnøy, Ove Skjeret og Elin Larsen Sæther i Sparebanken MøreI Sparebanken Møre har vi tjuvstartet. Allerede nå kan kundene våre samle kontoer de har i andre banker i vår nett- og mobilbank. Fra venstre: Cecilie Bjørnøy, fagsjef i avd. Produkt- og tjenesteutvikling, Ove Skjeret, leder Digitale kundeflater og Elin Larsen Sæther, Autorisert finansiell rådgiver.

Nyhet:

Har du konto i flere banker?

14. september trer EU-direktivet PSD2 i kraft. For kunder som har kontoer i flere banker vil dette gi mulighet til å samle all kontoinformasjon fra betalingskontoer på ett sted.

Vi tjuvstarter
- Undersøkelser viser at nordmenn i gjennomsnitt har konto i to banker. For disse kundene vil det nå bli enklere å holde oversikt over kontoene sine - uten å måtte logge seg på flere apper og nettsider, sier Ove Skjeret, leder for avdeling Digitale kundeflater i Sparebanken Møre.

- I Sparebanken Møre har vi tjuvstartet. Allerede nå kan kundene våre samle kontoer de har i andre banker i vår nett- og mobilbank. Ikke alle banker er klare til å dele kontoinformasjon ennå, men flere banker kommer til etter hvert, forteller Ove.

Kundene får tilgang til kontonavn, kontonummer, saldo og de siste bevegelsene på kontoene. Det er kun kontoer du kan foreta betaling fra og enkelte sparekontoer du kan hente inn i nettbanken din. For eksempel kan du ikke hente informasjon om lån og verdipapirkontoer.

Enkelt
- Det er veldig enkelt både å legge til kontoer og å fjerne dem igjen om du ombestemmer deg, sier Cecilie Bjørnøy, fagsjef i avdeling Produkt og tjenesteutvikling. Hun har lenge jobbet med å tilrettelegge for at Sparebanken Møre skal tilfredsstille kravene som EU direktivet PSD2 stiller til bankene.

- Under menyen «konto og avtaler» i mobilbanken finner du «Konto andre banker». I nettbanken kan du enten søke etter «andre banker» eller gå til menyen der du finner valget under «Kontoer». Logg deg inn og sjekk hvilke banker du kan legge til konto fra, oppfordrer Cecilie.

- Det er veldig enkelt både å legge til kontoer og å fjerne dem igjen om du ombestemmer deg, sier Cecilie Bjørnøy, fagsjef i avdeling Produkt og tjenesteutvikling. Her sammen med leder for avdeling Digitale kundeflater, Ove Skjeret.

Samtykke til
- Jeg vil også understreke en ting, sier Cecilie. Det er du som bestemmer hvem som skal få tilgang til opplysninger om dine kontoer. Deling av kontoopplysninger mellom banker er kun mulig etter at du har gitt samtykke til det. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket og fjerne kontoer fra oversikten.

Betaling kommer senere
- Per i dag er det kun saldo og transaksjonsopplysninger du får når du legger til kontoene dine fra andre banker. Men i løpet av høsten skal kundene våre også kunne betale og overføre fra vår nett- og mobilbank fra kontoer du har i andre banker, forteller Ove.

Store endringer
Innføringen av PSD2 fører til store endringer i finansbransjen.

- Hva fremtiden vil bringe er vanskelig å forutse. Men vi kan si noe om hvilken retning vi tror den vil bevege seg, sier Ove.  Markedet vil bli mer transparent og kunden vil få flere valgmuligheter. Vi tror også at vi vil få tilbud om banktjenester på andre plasser enn der vi er vant til å få disse, avslutter Ove Skjeret.

Les mer om å hente konto fra andre banker her.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi