Gå til sbm.no
Debet og kredittkort.Har du et kort med kontaktløs-symbolet, kan du benytte deg av kontaktløs betaling – eller tæpping som det heter.

Tæpping:

Kontaktløs betaling med kort

Etter at det ble mulig å betale kontaktløst i dagligvarebutikkene, har bruken av kontaktløs betaling med kort økt kraftig. I januar ble ett av tre kortkjøp gjennomført kontaktløst.

Kortbetaling
I disse koronatider er det mye fokus på hvordan vi kan betale for varer og tjenester uten å være i kontakt med bankterminalenes tastatur. Selv om butikkene rengjør tastaturene mange ganger om dagen, er det likevel en del mennesker som er skeptiske. 

Har du et kort med kontaktløs-symbolet, kan du benytte deg av kontaktløs betaling, eller tæpping som det heter.

Fra 400 til 500 kroner
Etter etterspørsel fra både kunder og butikker, har grensen for kontaktløs betaling uten PIN-kode økt fra 400 til 500 kroner. Endringen av beløpsgrensen blir tilgjengelig når terminalene etterhvert blir oppdatert.

Men hvorfor akkurat 500 kroner lurer du kanskje på. Jo, fordi rundt ni av ti betalinger er kjøp under 500 kroner. Dermed vil nok de fleste slippe å taste PIN-kode ved at grensen heves.

Noen ganger må du taste PIN-kode
For sikkerhets skyld må du likevel taste PIN-kode inn imellom. Dette er for å bekrefte at du er riktig eier av kortet. Ved beløp over 500 kroner vil du alltid bli bedt om å taste PIN-kode. 

Det vil fortsatt være slik at kunder som handler hos butikker i Norgesgruppen, Rema og andre, må taste OK for kjøp under 500 kroner for at kjøp skal bli registrert i kjedenes lojalitetsprogram.

Et smart tips: Ta med en penn i lommen og bruk den til å taste PIN-koden.

Begrenser smitte
Økning av beløpsgrensen er et lite bidrag i kampen for å hindre spredning av koronaviruset. Kontaktløs betaling reduserer antall berøringspunkter under en betaling, fordi færre må taste PIN-kode eller stikke kortet i terminalen.

Flere tiltak i butikk
De fleste butikker og kjeder har kommet med mange oppfordringer til kunder for å minimere smittespredning i butikkene. Du og jeg kan bidra ved å følge disse anmodningene og butikkene bidrar med sine oppjusterte rutiner for rengjøring.

Hvis vi alle bidrar litt - kommer vi langt!

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi