Gå til sbm.no
Du trenger ikke reise langt for å ha en fin ferie. Kortreiste opplevelser kan være like minneverdige.

Feriepengene

Slik rekker de lengre

Her er 5 tips som kan gi deg bedre kontroll over pengebruken slik du slipper å svi for årets ferie utover høsten og kanskje enda lenger.

1. Tenk langsiktig
Først av alt er det viktig å vurdere om du skal bruke alle feriepengene på og i ferien. Har du dyre smålån eller kredittkortgjeld er det smart å betale ned på denne først. Å feriere på lånte penger er ikke lurt.

2. Sett av til en buffer
Hvis du ikke allerede har en bufferkapital, anbefaler vi deg å starte nå. Sett av litt av feriepengene slik du har en reserve i bakhånd om noe skulle skje. Da kan du gå en lyser høst og vinter i møte. Kanskje blir dette starten på neste års feriebudsjett?

3. Lag feriebudsjett
Årets ferie er kanskje allerede planlagt og bestilt. Likevel er det lurt å sette opp et enkelt feriebudsjett der dere bestemmer hvor mye penger dere vil bruke på årets ferie. Det gir oversikt og setter grenser for forbruket. Involver gjerne familien i budsjettarbeidet. Det skaper bevissthet rundt forbruket, barna får et forhold til feriepengene og dere kan sammen bli enige om prioriteringer.

4. Leie eller bytte av bolig
Du kan bo både billig og bra ved å benytte deg av det store tilbudet om leie eller bytte av bolig. Mange er skeptiske, men sjekk ut mulighetene som finnes. Før du satser på slike alternativer bør du forberede deg godt og ta dine forholdsregler. Å leie ut bolig eller hytte kan gi gode ferieinntekter. Fritidsboligen kan du leie ut skattefritt for inntil kroner 10.000 i året.

5. Hytteferie
Du trenger ikke reise langt for å ha en fin ferie. Har du tilgang til en hytte trenger ikke sommerferien å bli så kostbar. Selv om det er dyrt i Norge, kan en slik ferie bli mye rimeligere enn en sydenferie.

Uansett hva du har planlagt, om du skal reise bort eller være hjemme; senk skuldrene og lad batteriene. Ferie er en fantastisk oppfinnelse!

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi